ГоловнаПолітика

Прокуратура: кримінальної справи за заявою Ландіка не порушували

У відомстві заявляють, що зараз перевіряють факт порушення виданням LB.ua прав депутата.

Прокуратура: кримінальної справи за заявою Ландіка не порушували
Фото: www.segodnya.ua

Прокуратура міста Києва повідомляє, що заява народного депутата Володимира Ландіка про те, що видання LB.ua порушило його право на листування, зараз перебувати на розгляді.

Про це повідомили у відділі зв'язків із засобами масової інформації прокуратури міста Києва.

При цьому в прокуратурі інформують про те, що зараз "органами прокуратури в порядку статті 97 проводиться перевірка викладених у заяві депутата фактів", однак наголошують, що "жодних процесуальних рішень прокуратура Печерського району із цього приводу не ухвалювала, тим паче, кримінальну справу не порушувала".

Прес-служба прокуратури Києва відзначає "принципову позицію органів прокуратури щодо гарантування і захисту прав журналістів і свободи слова в Україні".

Нагадаємо, народний депутат від Партії регіонів Володимир Ландік звернувся до прокуратури Печерського району Києва з вимогою порушити кримінальну справу за статтею 163 Кримінального кодексу України (порушення таємниці листування, вчинені щодо державних чи громадських діячів).

Депутата обурили опубліковані виданням 18 листопада 2011 року, в день ухвалення парламентом закону про вибори, фотографії того, як він у сесійній залі парламенту веде СМС-листування про долю свого сина, на той час підсудного за звинуваченням у побитті дівчини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram