ГоловнаПолітика

Президент Німеччини скасував візит в Україну

Глава держави скасував поїздку за погодженням із федеральним канцлером Анґелою Меркель.

Президент Німеччини скасував візит в Україну
Фото: EPA/UPG

Президент Німеччини Йоахім Гаук скасував візит в Україну, запланований на середину травня.

Про це повідомило агентство

Reuters із посиланням на неназване джерело.

За словами співрозмовника агентства, посольство України в Берліні поінформували про те, що Гаук не прийме запрошення на зустріч президентів країн Центральної Європи, яка відбудеться в Ялті. Відмова пов'язана із занепокоєнням федерального уряду ситуацією навколо

екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Інформагентство зазначає, що закордонні поїздки президента ФРН планують у тісній взаємодії з урядом у Берліні.

Раніше німецьке видання Süddeutsche Zeitung повідомляло, що Гаук скасував поїздку за погодженням з федеральним канцлером Анґелою Меркель на знак протесту проти умов утримання Тимошенко в ув'язненні.

Зі свого боку, офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт назвав дії українських органів виконання покарань "неприйнятними й абсолютно неадекватними".

За його словами, наразі невідомо, чи приїде в Україну під час Євро-2012 канцлер Анґела Меркель. Він каже, що планів поїздки

глави уряду наразі не складено.

Нагадаємо, європейська спільнота висловила стурбованість стосовно ситуації з Тимошенко. Зокрема, німецькі політики виступили із закликом бойкотувати Євро-2012 в Україні, яке пройде з 8 червня по 1 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram