ГоловнаПолітика

Волга хотів вийти на свободу за 300 тис. грн

Шевченківський районний суд Києва відмовився звільнити екс-голову Держфінпослуг Василя Волгу з-під варти під заставу 289 тис. гривень.

Волга хотів вийти на свободу за 300 тис. грн
Фото: Шевченковский районный суд Киева отказался освободить экс-главу Госкомуслуг Василия Волгу из-под стражи под залог в 289 тыс. гри

Про це повідомив захисник Волги Євген Солодко.

Відповідне рішення суд ухвалив на засіданні 12 квітня, яке затягнулося до 20:30.

Суд відхилив відповідне клопотання захисту, заявлене на підставі фільму журналіста Костянтина Усова "Лук'янівка. Тюрма №1", в якому серед інших порушень у Лук'янівському СІЗО, де перебуває В. Волга, йдеться про підвищену вологість у камерах.

Захист звертав увагу, що Президент Віктор Янукович дав вказівку Генеральній прокуратурі провести перевірку фактів, викладених у фільмі.

Обґрунтовуючи клопотання, Василь Волга заявив, що в його камері через високу вологість на стінах утворився грибок, тому такі умови утримання негативно позначаються на його здоров'ї - загострився хронічний бронхіт.

Захист заявив, що в разі задоволення клопотання на рахунок суду буде переказано 289 тисяч гривень застави.

Проте суд визнав усі ці докази недостатньо вагомими для звільнення В. Волги.

Крім цього, суд відмовився задовольнити ще одне клопотання захисту екс-голови Держфінпослуг - дозволити відеофіксацію судового засідання.

Суд при цьому, за словами адвоката, зазначив, що фіксування процесу на відеокамеру не піде на користь правосуддю.

Нагадаємо, В. Волгу звинувачують у спробі отримати хабар у розмірі 500 тис. доларів і розтраті 47 000 гривень бюджетних коштів унаслідок незаконного оформлення на роботу в Держфінпослуг його водія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram