ГоловнаЕкономікаБізнес

Вічна проблема: придбання запчастин для автомобіля ВАЗ

ВАЗ - одна з популярних на вітчизняному ринку марок автомобілів. Практично половина водіїв нашої країни хоч недовго, але володіла однією з його моделей.

Щоб транспортний засіб працював без проблем і збоїв, незалежно від марки і моделі, необхідно вчасно проходити технічне обслуговування, а також купувати якісні деталі. Тому багато хто і прагне купити запчастини на ВАЗ за вигідною ціною. Однак автолюбителі воліють заощаджувати і не купувати оригінал. Хоча різниця в якості може бути істотною.

Деталі від виробника

Насправді далеко не кожен автомобільний завод випускає запчастини. Здебільшого їх виробництво замовляють у інших компаній. Готові вироби перевіряють на заводі, після чого на них ставиться логотип - і на саму деталь, і на упаковку.

Відповідно, такий вид запчастин продається тільки в офіційних дилерів і має найбільшу вартість серед інших категорій.

Деталі за ліцензією

Купити автозапчастину і не хвилюватися про її якість і надійність можна не тільки у дилерів. Адже часто офіційні компанії-виробники деталей постачають свою продукцію не тільки на автомобільні заводи, які її замовили, а й у різні сервіси та магазини. Різниця полягає лише в тому, що на таких товарах немає логотипа авто. По суті, це той самий оригінал, тільки трохи в іншій обгортці, завдяки чому і коштує він значно дешевше.

Вживані товари

Думку про цю категорію в кожного різна. Деякі власники автомобілів категорично проти встановлення деталей, які вже використовувалися. Інші ж нерідко так виходять із ситуації.

При придбанні таких деталей потрібно розуміти, що одні з них можуть зазнати протягом експлуатації більшого зносу, а інші - меншого. Тому навіть якщо цей варіант розглядається, то найкраще міняти таким чином окремі елементи салону, електроніки, панелі приладів. Решту краще ставити нове.

Підбиваючи підсумки, можна зазначити, що всі три категорії запчастин однаково популярні. Переважно перша, особливо коли машина перебуває на гарантії. Їх рекомендують купувати в дилерів або на перевірених сайтах автотематики, наприклад exist.ua. Якщо автомобіль відкатав не одну сотню кілометрів, можна трохи заощадити і придбати якісну запчастину не з логотипом заводу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram