ГоловнаКультура

У Києві створять супрематичні скульптури з цукру

"Ізоляція" представляє новий мистецький проект - "Цукрова демократія".

З 22 вересня до 30 жовтня на території "Ізоляції" пройде мистецький проект "Цукрова демократія".

Про це повідомляє організатор проекту, фонд "Ізоляція".

Суть акції полягає в тому, що ірландські художники Брендан Джеймісон і Марк Ревелз створять інтерактивну скульптурну інсталяцію з цукру.

Планують, що навколо моделі столичного Будинку вчителя розмістяться цукрові споруди, на створення яких художників надихнули роботи Казимира Малевича.

"Утопічні модерністські хмарочоси українського художника символізують потенціал креативного майбутнього, який ніколи не зникає, - йдеться в описі проекту. - Відштовхуючись від цих будівель, інсталяція буде переходити в сучасний мегаполіс, для створення якого художники запрошують українських студентів-архітекторів". Створення інсталяції буде проходити в рамках резиденції з 12 вересня.

22 вересня інсталяцію відкриють для всіх охочих.

Фото: Ізоляція

У центрі проекту розташована модель Будинку вчителя в Києві, яку побудують з кубиків цукру. Як відомо, в цій будівлі, яку спорудили в 1912 році для Київського педагогічного музею, розміщувалася Центральна рада УНР. Цукор як матеріал для створення об'єкта обрали тому, що є "демократичним" і "мультисенсорним" матеріалом. Окрім того, організатори проекту хочуть зробити відсилання до династії Терещенків, які, будучи цукровими магнатами, зробили великий внесок у розвиток української культури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram