Найдорожча в Україні… нинішня влада

За час правління Януковича та його уряду, бюджетні видатки на утримання влади постійно зростають. Тільки на утримання Адміністрації Президента за останні два роки видатки зросли в 1,7 разів, прокуратури – у 2,5 рази, МВС – 1,8 разів.

Фото: korrespondent.net

На утримання Януковича за один день витрачається 1 млн. 360 тис. грн., що є 3-м показником у світі після супердержав США та Росії.

Водночас пересічний українець, який отримує середню заробітну плату, може витратити на себе і свою сім`ю в день трохи більше 90 гривень. При цьому, понад 70 з них він витратить на продукти і комунальні послуги.

Ще один промовистий факт. За рівнем заробітної плати робітників за 2011 рік США посідає 4 місце, Росії – 37-ме, Україна – 56-те.

Отже громадяни найбіднішої країни Європи утримують одного з найдорожчих у світі президентів!   Бідна країна не може додатково сплачувати комфортні умови для багатіїв-чиновників. Видатки на утримання органів влади всіх рівнів мають бути скорочені щонайменше удвічі. Не повинно бути жодних державних дач. Автопарки органів влади мають бути продані з аукціонів.

З 13 державних резиденцій можна залишити максимум три: для прийому лідерів іноземних держав та проведення міжнародних заходів. Усі інші, які використовуються для розваг можновладців – будуть перепрофільовані під лікувальні та оздоровчі комплекси, доступні для всіх громадян.

Межигір’я – найяскравіший зразок корупції та шахрайства, буде повернуто державі. Це – помістя у 140 гектарів, за розміром як Монако, з палацом на воді, одна люстра в якому коштує 100 тисяч доларів, з президентським маєтком, оздобленим з небаченою розкішшю, із відомим «золотим унітазом Януковича».

Андрій Павловський Андрій Павловський , Експерт з питань соціальної політики
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram