ГоловнаБлогиБлог Андрія Мамалиги

«Вітаю» Україну з недемократичними виборами

І хоча Ніколай Азаров не читає Марію Матіос та не слухає «Океан Єльзи», він добре знає, що Партія Регіонів перемогла на парламентських виборах 2012 в 12 областях з 27-ми!

Фото: EPA/UPG
Парадоксальна ситуація склалася якраз в не Донецькій, Дніпропетровській та інших «біло-блакитних» областях, а в Київській, Житомирській, Вінницькій, Закарпатській та інших областях, де партія влади програла за пропорційною системою, але виграла по мажоритарці. Цікаво , як представники влади будуть пояснювати цей феномен – провладні кандидати  мабуть гарніші, більше обіцяють чи може взагалі володіють надприродними можливостями? Власне як можна пояснити дії виборця, який голосуючи за список опозиційної партії, по мажоритарці голосує за регіонала? Нонсенс!

Пояснення лише одне – підкуп виборця, адміністративний тиск на виборця та фальшування підрахунку голосів. Партія влади добре навчилася маніпулювати громадською думкою та свідомістю виборця особливо в  сільській місцевості.

Вибори по одномандатним округам не можуть відповідати світовим та європейським стандартам , оскільки не виражають  вільне волевиявлення народу України . А тому і вибори  в цілому не можуть бути демократичними.

Андрій Мамалига Андрій Мамалига , Правозахисник, громадський діяч, адвокат
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram