ГоловнаСвіт

Меркель вважає можливим перенесення "Брекзиту" на 2020 рік

Німецький канцлер провела зустріч з прем'єром Британії.

Меркель вважає можливим перенесення "Брекзиту" на 2020 рік
Президент Франции Эммануэль Макрон, канцлер Германии Ангела Меркель и премьер-министр Великобритании Тереза Мэй
Фото: EPA/UPG

Канцлер ФРН Ангела Меркель вважає можливим перенесення "Брекзиту" на кінець 2019-го - початок 2020 року. Відповідну заяву глава німецького уряду зробила 9 квітня після півторагодинної зустрічі з британським прем'єром Терезою Мей, передає DW.

За словами канцлера, Мей пообіцяла їй, що Лондон буде дотримуватися всіх взятих на себе зобов'язань в рамках європейського співтовариства доти, поки членство в ньому Великобританії буде зберігатися. Меркель також підтвердила, що підтримує намір британського парламенту перешкодити нерегульованому "Брекзиту".

Водночас Париж готовий погодитися на нове перенесення "Брекзиту" тільки за дотримання жорстких умов, зазначає видання. Запропоноване відтермінування виходу Великобританії з ЄС є занадто тривалим, наголошується в заяві Єлисейського палацу, де президент Франції Макрон у вівторок ввечері прийняв британського прем'єра Терезу Мей для обговорення теми "Брекзиту".

На позачерговому саміті в Брюсселі 10 квітня лідери країн - членів Євросоюзу повинні будуть проголосувати щодо питання надання Великобританії відтермінування "Брекзиту" до 30 червня. Якщо хоча б один член Євросоюзу проголосує проти перенесення терміну, нерегульований "Брекзит" може відбутися 12 квітня 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram