ГоловнаСвіт

Досягнуто домовленості про другу зустріч Трампа і Кім Чен Ина

Саміт відбудеться в кінці лютого.

Досягнуто домовленості про другу зустріч Трампа і Кім Чен Ина
Фото: EPA/UPG

Другий саміт президента США Дональда Трампа і північнокорейського лідера Кім Чен Ина відбудеться в кінці лютого.

Про це заявили в Білому домі відразу після завершення зустрічі Трампа з високопоставленим чиновником з КНДР Кім Йон Чхолем, повідомляє Голос Америки.

"Зустріч президента Дональда Трампа з Кім Йон Чхолем тривала півтори години, вони обговорили ядерне роззброєння і другий саміт, який відбудеться в кінці лютого. Президент з нетерпінням чекає зустрічі з головою Кімом, про місце саміту буде повідомлено пізніше", - сказала прес-секретар Білого дому Сара Сандерс.

Віце-голова центрального комітету Трудової партії Кореї, радник лідера КНДР Кім Ен Чхоль прибув до Вашингтона, щоб обговорити другий саміт президента Трампа і північнокорейського лідера Кім Чен Ина, що готується.

Нагадаємо, 12 червня в Сінгапурі відбулася перша в історії зустріч діючого президента США з лідером КНДР. За підсумками зустрічі Ин і Трамп підписали документ, в якому Північна Корея підтверджує прихильність повної денуклеаризації, а Вашингтон, в свою чергу, зобов'язується надати Пхеньяну гарантії безпеки.

Напередодні зустрічі Трамп пообіцяв, "неодмінно" запросити Кім Чен Ина відвідати США, якщо переговори пройдуть добре. Кім Чен Ин, в свою чергу, запросив президента США відвідати Пхеньян і провести там другу зустріч на вищому рівні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram