ГоловнаСвіт

Трамп має намір розібратися з ситуацією в Керченській протоці

Президент США заявив, що, можливо, скасує зустріч з Путіним.

Трамп має намір розібратися з ситуацією в Керченській протоці
Прес-конференція Путіна та Трампа після двох годин перемовин без «зайвих очей»
Фото: bbc.com

Президент США Дональд Трамп заявив, що розбереться з нападом РФ на українські кораблі і моряків у Керченській протоці. Про це Трамп сказав в інтерв'ю The New York Post.

"Ми подивимося, ми маємо намір розібратися в тому, що трапилося в Керченській протоці", - сказав Трамп.

Раніше президент США Дональд Трамп також прокоментував ситуацію в Керченській протоці. "Нам не подобається те, що відбувається", - заявив він, підкресливши, що сподівається на поліпшення ситуації.

В інтерв'ю Washington Post Трамп заявив, що може скасувати зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним на полях саміту "Великої двадцятки" через атаки на кораблі ВМС України в Керченській протоці.

Під час інтерв'ю Трамп поцікавився, чи було з українського боку попередження. "У мене питання - чи було попередження? Вони повідомили їм, що вони проходять? У них же напевне є система комунікації, я думаю", - заявив Трамп.

Нагадаємо, раніше сенатори США розробили резолюцію, яка засуджує затримання українських кораблів у Керченській протоці і закликає звільнити всіх українських моряків. Окрім того, сенатор США від штату Нью-Джерсі Боб Менендес закликав президента США Дональда Трампа збільшити військову підтримку України у зв'язку з агресією Росії біля Керченської протоки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram