ГоловнаСвіт

Білий дім назвав місце зустрічі Трампа з Путіним

Саміт "Великої двадцятки" пройде в Аргентині з 30 листопада по 1 грудня.

Білий дім назвав місце зустрічі Трампа з Путіним
Фото: EPA/UPG

Білий дім підтвердив, що президент США Дональд Трамп має намір під час запланованого на найближчі п'ятницю та суботу саміту "Великої двадцятки" в Аргентині зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним.

Як заявив у вівторок радник президента США з національної безпеки Джон Болтон, Трамп і Путін продовжать дискусії, розпочаті на їхній зустрічі в Гельсінкі в липні цього року, передає Радіо Свобода.

За словами Болтона, Трамп має намір обговорити з російським президентом "питання в сфері безпеки, контролю над озброєннями, регіональні питання". Саме Болтон згадав проблеми Близького Сходу і України.

На запитання про те, чи засуджує Трамп захоплення Росією трьох українських військових кораблів у Керченській протоці в неділю, Болтон відповів, що позицію Білого дому висловила в понеділок представник США в ООН Ніккі Хейлі. Вона різко засудила дії Росії.

За словами прес-секретаря Білого дому Сари Сандерс, окрім Путіна, Трамп має намір провести двосторонні зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе, а також робочий обід з головою КНР Сі Цзіньпіном.

Саміт "Великої двадцятки" пройде в Аргентині з 30 листопада по 1 грудня.

Раніше зустріч президентів США і Росії планували провести в Парижі 11 листопада під час урочистостей з нагоди 100-річчя закінчення Першої світової війни.

Радник президента США з питань нацбезпеки Джон Болтон говорив також, що Дональд Трамп запросив Путіна відвідати Вашингтон на початку 2019 року.

Нагадаємо, попередній американсько-російський саміт відбувся 16 липня в Гельсінкі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram