ГоловнаСвіт

Зустріч Трампа з Путіним може відбутися 10 липня, - ЗМІ

Точну дату і місце саміту повинні оголосити в четвер.

Зустріч Трампа з Путіним може відбутися 10 липня, - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Зустріч президента США Дональда Трампа і президента Росії Володимира Путіна, найімовірніше, відбудеться в столиці Фінляндії Гельсінкі 10 липня.

Про це повідомляє CNN із посиланням на власні джерела у Вашингтоні. "Гельсінкі залишається найбільш імовірним претендентом на те, щоб стати місцем зустрічі президентів", - йдеться в матеріалі, опублікованому 27 червня.

Місце і дату переговорів радник американського президента Джон Болтон, який погодив їх із Путіним протягом візиту в Москву, повинен озвучити в четвер, 28 червня.

Про те, що Гельсінкі розглядається як місце зустрічі на найвищому рівні між президентами США і Росії, стало відомо 26 червня.

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо заявив, що готовий запропонувати свої послуги з проведення на території країни зустрічі Путіна і Трампа. Раніше імовірним місцем зустрічі двох лідерів, запланованої на 15 липня, називали Відень, проте близький до організації переговорів співрозмовник видання запевнив, що "цей варіант зараз, узагалі-то, виключений".

Найбільш імовірною датою переговорів джерела назвали 10 липня. Тож Трамп зустрінеться з Путіним до саміту НАТО в Брюсселі та робочого візиту до Британії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram