ГоловнаСвіт

На саміті Євросоюзу готується постанова щодо аварії MH17

Очікується, що Європейська рада закличе Росію до відповідальності.

На саміті Євросоюзу готується постанова щодо аварії MH17
Фото: EPA/UPG

Саміт Європейського Союзу, який збирається 28-29 червня в Брюсселі, у розділі зовнішньої політики може ухвалити постанову щодо аварії в Україні пасажирського авіалайнера рейсу MH17 "Малайзійських авіаліній". Про це йдеться в документах до засідання Європейської ради, передає "Інтерфакс-Україна".

"Очікується, що Європейська рада ухвалить висновок про катастрофу рейсу MH17, закликаючи Російську Федерацію визнати відповідальність і співпрацювати з усіма зусиллями для встановлення правди, справедливості та відповідальності", - йдеться у документі, поширеному серед журналістів у прес-центрі Євроради в середу.

Нагадаємо, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий у небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб. Всі вони загинули.

Раніше у Спільній слідчій групі (ССГ), в яку входять фахівці з Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України, заявили, що ракета класу "земля-повітря", яка збила пасажирський літак на сході України, перебувала на озброєнні 53-ї зенітної ракетної бригади, російських ЗС, що дислокується в районі Курська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram