ГоловнаСвіт

Фінляндія готова запропонувати свої послуги з проведення зустрічі Путіна і Трампа, - президент країни

"План потенційної події ще на етапі узгодження".

Фінляндія готова запропонувати свої послуги з проведення зустрічі Путіна і Трампа, - президент країни
Президент США Дональд Трамп и президент России Владимир Путин во время встречи на саммите АТЭС в Дананге, Вьетнам, 11 ноября 201
Фото: EPA/UPG

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо готовий запропонувати свої послуги з проведення на території країни зустрічі президентів Росії Володимира Путіна і США Дональда Трампа.

Про це повідомила прес-служба президента, передає "Інтерфакс-Україна".

"Численні ЗМІ попросили прокоментувати новину "Політико" про можливу зустріч Трампа і Путіна у Фінляндії. Президент республіки прокоментував: "Фінляндія завжди готова запропонувати хороші послуги, якщо про них попросять". Інших коментарів зараз немає", - повідомила канцелярія глави держави.

У вівторок газета "Політико" з посиланням на інформоване американське джерело повідомила, що переговори президента Трампа і Путіна можуть пройти в Гельсінкі.

"План потенційної події ще на етапі узгодження, розповіло джерело в Білому домі. Але зараз як імовірне місця зустрічі розглядають Гельсінкі - столицю Фінляндії", - зазначило джерело видання.

Видання пише, що Гельсінкі "може запропонувати Путіну бажаний нейтральний майданчик у країні, досить близько розташованій до Росії, щоб він зміг повернутися в Москву до фінального матчу Чемпіонату світу з футболу 15 липня".

Раніше як імовірне місце зустрічі двох лідерів, запланованої на 15 липня, називали Відень.

Нагадаємо, Трамп раніше висловлював зацікавленість у відновленні позицій Путіна на світовій арені. Нещодавно він виступив за повернення до формату "Великої вісімки" за участю Росії. Президент США зазначив, що в разі особистої розмови з Путіним на саміті G7 він неодмінно попросив би його "забратися" з України та Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram