ГоловнаСвіт

Мільярдер Іванішвілі повертається в політику Грузії

Засновник правлячої партії, можливо, братиме участь у майбутніх президентських виборах.

Мільярдер Іванішвілі повертається в політику Грузії
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі заявив на спеціальному брифінгу, що засновник правлячої партії "Грузинська мрія", мільярдер Бідзіна Іванішвілі, погодився знову очолити її. Не виключено, що саме Бідзіна Іванішвілі стане кандидатом партії влади на прийдешніх президентських виборах у жовтні.

Про це повідомляє Reuters.

Виступаючи на надзвичайному брифінгу в прямому ефірі всіх загальнонаціональних телекомпаній, прем'єр-міністр Георгій Квірікашвілі, що володіє, згідно із Конституцією, всією повнотою влади в країні, заявив, що особисто запропонував мільярдерові Бідзіні Іванішвілі очолити правлячу партію "Грузинська мрія" і той прийняв цю пропозицію.

"Він здатен підсилити нашу партію у ранзі її голови, надати їй нову динаміку розвитку", - заявив прем'єр, висловивши впевненість, що з'їзд партії, запланований на найближчий час, "одностайно обере Іванішвілі лідером партії".

Бідзіна Іванішвілі заснував партію "Грузинська мрія" 2011 року, переміг на парламентських виборах 2012 року партію Михайла Саакашвілі "Єдиний національний рух" (ЄНР). Також 2011 року Іванішвілі був позбавлений грузинського громадянства, відновити яке зміг тільки після втечі Саакашвілі з країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram