ГоловнаСвіт

Держдеп США закликав Україну створити незалежний антикорупційний суд і підвищити тарифи на газ

Клімкін і Салліван зустрілися в Торонто у рамках засідання країн "Великої сімки".

Держдеп США закликав Україну створити незалежний антикорупційний суд і підвищити тарифи на газ
Фото: EPA/UPG

Державний департамент США закликав владу України ухвалити закон про створення антикорупційного суду і збільшити тарифи на газ, дотримуючись порад Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Про це на зустрічі в Торонто з главою МЗС України Павлом Клімкіним заявив в.о. держсекретаря США Джон Салліван, йдеться в заяві опублікованій 21 квітня на сайті американського зовнішньополітичного відомства. Документ підписаний прес-секретарем Держдепу Гізер Нойєрт.

"Виконувач обов'язків секретаря підтвердив тверду підтримку Сполученими Штатами суверенітету і територіальної цілісності України перед лицем російської агресії. Він закликав Україну подвоїти свої зусилля з проведення реформ і виконання програм МВФ, ухваливши закон про створення справді незалежного антикорупційного суду і збільшивши газові тарифи до паритетного рівня стосовно імпорту", - йдеться в заяві Нойєрт.

Крім цього під час зустрічі глави відомств обговорили кроки у протидії російській агресії, миротворчі ініціативи та подальшу підтримку України міжнародним співтовариством.

Також сьогодні в Торонто міністр закордонних справ України Павло Клімкін візьме участь у спеціальному засіданні у рамках зустрічі глав зовнішньополітичних відомств країн "Великої сімки". Темою обговорення стане доля українців, яких незаконно утримує Кремль.

"Вже у Торонто. На зустрічі міністрів закордонних справ країн "Великої сімки", буду говорити про українців, яких незаконно утримує РФ, зокрема про справу Володимира Балуха. Людину намагаються зламати за відкриту проукраїнську позицію", - написав Клімкін у Twitter.

Нагадаємо, Україну вперше запросили на зустріч міністрів закордонних справ G7.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram