ГоловнаСвіт

У Москві остаточно ліквідували Бібліотеку української літератури

Де-факто установа припинила діяльність рік тому після тривалих репресій.

У Москві завершили знищення Бібліотеки української літератури. З будівлі, де раніше була бібліотека, зникла вивіска. Про це повідомляє кореспондент УНІАН в РФ.

“Коли саме зняли вивіску, не зрозуміло, але, за словами колишніх співробітників, ще тиждень тому на будинку за адресою Трифоновська, 61 був напис: "Бібліотека української літератури", - йдеться в повідомленні.

Фото: УНІАН

Крім того, заблоковано сайт бібліотеки. При спробі зайти на сайт за адресою mosbul.ru з'являється напис: "Вибачте, але в цей момент сайт закрито на реконструкцію".

За даними інформагентства, будівлю бібліотеки передали Департаменту спорту російської столиці, де буде розміщено Центр розвитку туризму Москви.

Разом з тим, як повідомив адвокат Іван Павлов, який представляє інтереси колишнього директора бібліотеки Наталії Шаріної, 24 квітня Мосміськсуд о 15.00 продовжить розглядати апеляцію захисту на вирок Шаріної, обвинуваченої у розтраті грошей і розповсюдженні екстремістської літератури.

Наступного засідання очікується виступ державного обвинувачувача і самої Шаріної.

Де-факто бібліотека припинила свою роботу ще рік тому і залишалася тільки вивіска. Частину фондів установи відправлено в Бібліотеку іноземної літератури, частину викинули.

Як повідомив один із співробітників бібліотеки, після репресій проти бібліотеки, засудження Шаріної, розшуку слідчими читачів за цікавість до "екстремістської" і "націоналістичної" літератури в читальні зали перестали заходити відвідувачі. Двох останніх бібліотекарів звільнили 1 березня цього року.

Нагадаємо, в лютому українці Росії просили захистити Бібліотеку української літератури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram