ГоловнаСвіт

У Кишиневі одночасно сталися дві найбільші за останні роки пожежі

Загорілися Інститут мікробіології та біотехнології і торговий центр.

У Кишиневі в п'ятницю сталася пожежа в Інституті мікробіології та біотехнології і торговому центрі.

Як повідомила "Інтерфаксу" прес-секретар Департаменту надзвичайних ситуацій МВС Молдови Ліліана Пушкашу, це найбільші пожежі за останні два-три роки.

За її словами, спочатку загорівся дах будівлі Інституту мікробіології та біотехнології Академії Наук республіки. Приблизно через дві години після займання вогонь вдалося локалізувати. У будівлі вщент згорів дах і п'ятий поверх, інші поверхи постраждали незначно.

"Через годину після загоряння в Інституті, коли основні сили кишинівських пожежників були відвернені на нього, зайнялася розміщена за кілька кілометрів будівля торгового центру на Ізмаїльській вулиці. Пожежа охопила всі десять поверхів будівлі, площа кожного поверху становить близько 200 квадратних метрів", - повідомила Пушкашу.

У гасінні беруть участь кілька пожежних розрахунків. Поліція перекрила рух довколишніми вулицями. Людей евакуйовано з будівель.

Про жертви й постраждалих не повідомляється. Роботу з ліквідації загорянь ускладнює сильний вітер, який лише роздмухує вогонь.

Цей самий торговий центр уже горів 2016 року. Займання тоді сталося через недотримання правил пожежної безпеки. У результаті перевірок були виявлені численні невідповідності у вентиляційній системі й димоході.

Нагадаємо, у Росії школяр з ножем напав на однокласників і підпалив школу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram