ГоловнаСвіт

Журнал Time склав список 100 найвпливовіших людей року

Його розбито на п'ять частин: "Піонери", "Титани", "Артисти", "Лідери" і "Ікони".

Американський журнал Time 19 квітня опублікував традиційний список 100 найвпливовіших людей світу, в якому персони згруповані за категоріями, пов'язаними зі сферами їхньої діяльності.

У категорію "Лідери" в цьому році потрапили президент США Дональд Трамп, принц Гаррі і його наречена Меган Маркл, президент Франції Еммануель Макрон, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, президент Китаю Сі Цзіньпін, голова КНДР Кім Чен Ин.

До списку "Титанів" увійшли тенісист Роджер Федерер, винахідник і мільярдер Ілон Маск, телеведуча Опра Вінфрі.

Журнал об'єднав акторів у категорію "Артисти" і найвпливовішими серед них назвав Ніколь Кідман, Х'ю Джекмана, Галь Гадот, Міллі Боббі Браун. До них також приєдналися лауреат премії "Оскар-2018" Гільєрмо дель Торо і телеведучий Джиммі Кіммел.

Серед "Піонерів" - комедійна актриса Тіффані Хеддіш, група студентів, які пережили стрілянину і виступають за контроль зброї, реп-співачка Cardi B, олімпійська чемпіонка, сноубордистка Хлої Кім та інші.

У категорії "Ікони" представлені Дженіфер Лопес, Ріанна, Кеша і екс-співробітник компанії Cambridge Analytica Крістофер Вайлі.

Time уперше опублікував рейтинг 100 найвпливовіших людей світу в 1999 році і відтоді публікує його щороку. У нього можуть входити не тільки люди, але також різні організації, об'єднання та збірні образи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram