ГоловнаСвіт

Призначено нового директора NASA

Пост був вакантним більше року.

Призначено нового директора NASA
NASA
Фото: nasa.gov

Сенат США в четвер, 19 квітня, затвердив конгресмена Джеймса Брайденстайна на посаді директора Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA). Його кандидатуру підтримали 50 республіканців, тоді як як 47 демократів і 2 незалежних сенатори були проти.

Призначення Брайденстайна сталося через більш ніж сім місяців після того, як його кандидатура була запропонована президентом США Дональдом Трампом, відзначає New York Times.

Посада голови NASA була вакантною з січня 2017 року, коли її покинув попередній голова агентства, ставленик Барака Обами Чарльз Болден. Увесь цей час обов'язки голови NASA виконував Роберт Лайтфут-молодший, перший помічник керівника космічного управління.

Брайденстайн - колишній льотчик військово-морського флоту США і не пов'язаний з космосом. З 2013 року він представляє Оклахому в Палаті представників США. Йому 42 роки.

Брайденстайн став першим членом Конгресу, який очолив космічне відомство США.

Нагадаємо, що в минулому році Трамп підписав указ про відновлення програми місячних досліджень з метою "знову відправити американських астронавтів на Місяць".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram