ГоловнаСуспільствоВійна

Держдеп засудив обстріл автобуса зі співробітниками Донецької фільтрувальної станції

Цей інцидент залишив без водопостачання 350 тисяч осіб.

Держдеп засудив обстріл автобуса зі співробітниками Донецької фільтрувальної станції
Фото: usembassy.gov

США засуджують обстріл автобуса зі співробітниками Донецької фільтрувальної станції, в результаті якого постраждали п'ятеро людей.

Про це ввечері в середу сказала представниця Держдепартаменту США Гізер Нойєрт.

Вона зазначила, що, крім того, що на небезпеку наразили життя цивільних осіб, ця атака загрожує постачанню води для 350 тис. українців, які проживають по обидва боки лінії розмежування.

Нойєрт сказала, що Держдепартамент, користуючись нагодою, "знову закликає Росію вивести свої сили зі Східної України і в повній мірі дотримуватися зобов'язань відповідно до Мінських угод".

Нагадаємо, що з початку березня відбулося кілька обстрілів транспортних засобів ДФС. 17 квітня під обстріл потрапив автобус, що перевозив змінний персонал станції. Поранення отримали п'ятеро співробітників компанії, один з них був у тяжкому стані.

У зв'язку із цим 18 квітня КП "Вода Донбасу" прийняло рішення зупинити станцію.

Через це припинено подачу питної води в Авдіївку, частково в Донецьк і Ясинувату, в селище Бетманове (Червоний Партизан), села Крута Балка і Верхньоторецьке.

Донецька фільтрувальна станція включена в Мінські угоди і є одним із найважливіших об'єктів для життєзабезпечення населення регіону. Незважаючи на це, ДФС усі останні роки зазнавала неодноразових обстрілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram