ГоловнаСуспільствоВійна

На переговорах у Мінську констатували зрив "великоднього" перемир'я

З 30 березня відбулося понад 720 обстрілів.

На переговорах у Мінську констатували зрив "великоднього" перемир'я
Архив

Українська сторона Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі (Україна - ОБСЄ - Росія) констатувала зрив "великоднього" перемир'я.

Про це повідомила у фейсбуці Дарка Оліфер, прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми.

"Великоднє перемир'я було зірвано. СММ ОБСЄ констатує ризик подальшої ескалації ситуації на Донбасі. З 30 березня по 16 квітня 2018 року зафіксовано один бій і 720 обстрілів з боку НЗФ ОРДЛО, 685 з них були прицільними. Мали місце порушення режиму тиші із застосуванням зброї, забороненої мінськими угодами - із застосуванням танків, артилерії і мінометів. Так кількість обстрілів збільшилася у рази, не забезпечено жодного дня тиші, серед українських військових є загиблі і поранені", - написала вона за підсумками засідання ТКГ у Мінську.

Оліфер додала, що повноцінний режим тиші можливий тільки після того, як Росія припинить постачати на Донбас військову техніку, озброєння, паливо, а також забезпечить безперешкодний доступ для спостерігачів ОБСЄ до всієї території ОРДЛО.

Нагадаємо, що 26 березня Тристороння контактна група ухвалила заяву про прихильність до припинення вогню, згідно з якою з 30 березня на Донбасі мало розпочатися всеосяжне, стійке і безстрокове перемир'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram