ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ викрила агентурну мережу "ЛНР" у Луганській області

Четверо жителів Луганська були завербовані так званим "МДБ ЛНР".

СБУ викрила агентурну мережу "ЛНР" у Луганській області
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки викрили агентурну мережу терористичної організації "ЛНР", створену під кураторством російських спецслужб.

Про це повідомляють на сайті СБУ

Правоохоронці встановили, що четверо жителів Луганська, завербовані так званим "МДБ ЛНР", регулярно відвідували підконтрольну українській владі територію для проходження медичних процедур.

За завданням бойовиків вони мали збирати відомості про розташування блокпостів ЗСУ, пересування українських військ, фотографувати будівлі правоохоронних відомств, фіксувати номери і марки автомобілів їх співробітників. У разі відмови співпрацювати терористи погрожували блокувати їм виїзд з ОРЛО.

Контррозвідники викрили мережу і визначили роль і завдання кожного учасника групи. У квітні цього року в центрі Лисичанська затримали ключового учасника групи під час виїмки носія інформації зі спеціально обладнаної схованки.

"Правоохоронці встановили, що зловмисник був завербований приблизно два роки тому. Спочатку в окупованому Луганську він збирав для куратора відомості про проукраїнськи налаштованих громадян і підбирав потенційних інформаторів. Потім виконував завдання на контрольованій українською владою території, зокрема передавав кураторам списки військовослужбовців ЗСУ і номери машин співробітників СБУ, робив фотографії будівель СБУ, прокуратури і суду Луганської області. Отримані дані бойовики планували використовувати під час підготовки терористичних актів і замахів на життя українських правоохоронців", - йдеться в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.258-3 КК. Зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Оперативники спецслужби також установили особу куратора мережі - його оголошено в розшук.

Нагадаємо, раніше СБУ заочно повідомила про підозру двом "заступникам міністра внутрішніх справ ЛНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram