ГоловнаСвіт

У британському Солсбері залишаються заражені "Новачком" місця

Деякі ділянки можуть бути небезпечними для людини.

У британському Солсбері залишаються заражені "Новачком" місця
Фото: EPA/UPG

У британському місті Солсбері, де 4 березня отруїли Сергія Скрипаля та його доньку Юлію, досі можуть залишатися місця з концентрацією нервово-паралітичного токсину "Новачок".

Про це пише BBC з посиланням на інформацію, озвучену чиновниками з Департаменту навколишнього середовища, продовольства і сільського господарства Британії (Defra).

У четвер представники Defra зустрілися з жителями Солсбері, і ті поскаржилися, що після отруєння Скрипалів у місті залишаються закритими кілька закладів, у тому числі паб The Bishop's Mill, ресторан Zizzi, парковка в центрі міста, два центри швидкої допомоги і поліцейська дільниця.

"Ми повинні виходити з того, що в певних умовах там будуть відносно високі концентрації, швидше за все, на конкретних, дуже обмежених ділянках, які можуть бути небезпечними для людини", - пояснив на зустрічі головний науковий радник Defra Єн Бойд.

За словами Бойда, в місті, як і раніше, зберігаються "осередки" зі слідами концентрації нервово-паралітичного токсину, а загальна вартість робіт з очищення міста оцінюється в кілька мільйонів фунтів. "Ми вже знаємо, що в цих місцях зберігається висока концентрація", - додав Бойд.

Нагадаємо, Сергія і Юлію Скрипалів виявили непритомними в місті Солсбері 4 березня. Влада Великобританії звинуватила в причетності до інциденту Росію. У Лондоні стверджують, що Скрипалів отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новачок", яку розробляли в Росії. Пізніше Організація із заборони хімічної зброї опублікувала доповідь, у якій йшлося, що експерти підтверджують висновки спеціалістів Британії. У закритій частині доповіді наведено формулу речовини, за допомогою якої було скоєно напад.

10 квітня стало відомо, що Юлію Скрипаль виписали з лікарні. Її батько все ще залишається в лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram