ГоловнаСвіт

Парламент Туреччини проголосував за проведення дострокових виборів

Вибори президента і парламенту відбудуться 24 червня.

Парламент Туреччини проголосував за проведення дострокових виборів
Фото: trt.net.tr

Парламент Туреччини схвалив законопроект про проведення 24 червня 2018 року дострокових президентських і парламентських виборів. За законопроект проголосували 386 депутатів, повідомляє турецьке державне агентство Anadolu.

У засіданні парламенту також взяли участь прем'єр-міністр Біналі Йилдирим і лідер Партії націоналістичного руху (МНР) Девлет Бахчелі.

"У країні зростає невизначеність після спроби державного перевороту в 2016 році і перехід до нової системи управління стає все більш актуальною", - заявив президент Реджеп Таїп Ердоган, оголошуючи дострокові вибори, декількома днями раніше.

Нагадаємо, попередні вибори президента Туреччини відбулися в серпні 2014 року. Ердоган переміг на них з результатом 51,79%. У листопаді 2015 року на парламентських виборах перемогу здобула ердоганівська Партія справедливості і розвитку (AKP).

Ердоган в 2003-2014 роках був прем'єр-міністром Туреччини, а з 28 серпня 2014 року став президентом країни. До того як Ердоган зайняв цей пост, президент Туреччини був церемоніальною фігурою, однак зараз він грає важливу роль в політиці країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram