ГоловнаПолітика

Євродепутат відкрив Національний форум депутатів місцевих рад Актуально

21 квітня в Києві Аграрна партія України розпочала Національний форум депутатів місцевих рад з привітального слова депутата Європарламенту Броніса Ропе.

Про це заявив лідер Аграрної партії Віталій Скоцик на своїй сторінці в Facebook.

"Я вірю, що саме ідеї аграрних і зелених сил на сьогоднішній день найбільш затребувані у всій Європі, невід'ємною частиною якої є і Україна", - йдеться в привітанні Ропе.

Лідер Аграрної партії зазначив, що Національний форум зібрав 1800 представників органів місцевого самоврядування, провідних світових і українських політиків, дипломатів і громадських активістів, які обговорять стратегічне бачення пріоритетів розвитку України як на місцевому, так і на загальноукраїнському рівнях.

"До нас приєдналися політики і співробітники кращих експертних центрів з США, Великобританії, Польщі та Литви, а також дипломатичного корпусу іноземних держав в Україні. Попереду насичений день. Упевнений, сьогодні нам вдасться зробити важливі кроки в розробці стратегії розвитку країни в сферах державного управління та децентралізації, політики безпеки і зовнішніх відносин, а також визначенні ролі України в світовому розподілі ринку праці і товарів", - зазначив Скоцик.

Серед присутніх на форумі: депутати польського Сейму Яцек Протасевич і Міхал Каміньські, Прем'єр-міністр Польщі 2005-2006 рр. Казимеж Марцинкевич, науковий співробітник Atlantic Council (США) Пітер Дікінсон, екс-депутат Європейського парламенту (Великобританія) Ніл Балфор, Президент України 2005-2010 рр. Віктор Ющенко, військовий представник Місії України при НАТО Ігор Кабаненко та інші.

"Дуже важливо почати з якісного місцевого самоврядування. Ваша партія серйозну увагу приділяє децентралізації та посиленню регіонів, це правильно, тому що ми в своїй політичній силі поступали так само. Це справа великої важливості, яка повинна гарантувати, що життя країни не буде концентруватися тільки в декількох великих центрах. Ознака здорової країни - живі і економічно міцні регіони, міста, містечка і села. Ваш форум - це рішучий і своєчасний крок в розвитку і становленні економічного добробуту та стабільності України", - резюмував депутат Європарламенту Броніс Ропе.

Нагадаємо, раніше Аграрна партія анонсувала свою участь в наступних виборах в ОТГ в 17 областях України, які відбудуться 29 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram