ГоловнаПолітика

Голова представництва ЄС Мінгареллі відвідає Кривий Ріг і Запоріжжя

Візити відбудуться 24-26 квітня.

Голова представництва ЄС Мінгареллі відвідає Кривий Ріг і Запоріжжя
Хьюг Мингарелли
Фото: EPA/UPG

Голова представництва Європейського Союзу в Україні Х'юг Мінгареллі 24-26 квітня відвідає Кривий Ріг і Запоріжжя цього року.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на представництво ЄС.

"Головними темами зустрічей Мінгареллі з представниками місцевої влади, громадянського суспільства та бізнес-спільноти будуть прогрес реформ і пріоритетні сфери допомоги ЄС. Також він розповість про нові можливості в рамках різноманітних програм і проектів Євросоюзу в Україні", - йдеться в повідомленні.

У Кривому Розі посол зустрінеться з мером міста Юрієм Вілкулом, після цього він відкриє Інформаційний центр ЄС у Донецькому юридичному інституті. Також він поспілкується зі студентами та викладачами інституту. Мінгареллі зустрінеться з представниками місцевого бізнесу та лідерами громадянського суспільства та відвідає комбінат "АрселорМіттал Кривий Ріг".

25 квітня в Запоріжжі посол ЄС братиме участь у круглому столі з головами об'єднаних територіальних громад області. Він обговорить досягнення і виклики реформи децентралізації.

"ЄС надав 90 млн євро на підтримку місцевого самоврядування в Україні, щоб українські громадяни могли отримувати високоякісні послуги якомога ближче до їх місця проживання", - наголошено в повідомленні.

Окремо Мінгареллі зустрінеться з представниками місцевих неурядових організацій і власниками малого і середнього бізнесу, щоб обговорити з ними реформи в сфері верховенства права та бізнес-середовища.

26 квітня голова представництва ЄС має намір зустрітися з головою Запорізької ОДА Костянтином Брилем і мером Запоріжжя Володимиром Буряком, щоб обговорити прогрес реформ і можливості, якими може скористатися Запоріжжя в рамках програм ЄС.

Мінгарелі також здійснить візит у компанію "МоторСіч", яка є найбільшим виробником двигунів для літаків і вертольотів і експортує свою продукцію на ринки ЄС та інших країн світу.

Нагадаємо, раніше Мінгареллі застеріг Україну від дострокових парламентських виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram