ГоловнаСвіт

У справі про отруєння Скрипалів встановлено підозрюваних, - The Telegraph

Ідентифікувати підозрюваних вдалося після аналізу списків пасажирів на рейсах, які прибули до Великобританії, і вилетіли з країни.

У справі про отруєння Скрипалів встановлено підозрюваних, - The Telegraph
Фото: EPA/UPG

Британська влада ідентифікувала основних підозрюваних в замаху на колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля і його доньку Юлію. Про це повідомляє в п'ятницю, 20 квітня, видання The Telegraph з посиланням на власні джерела.

На цей момент контртерористичний підрозділ поліції намагається порушити справу проти підозрюваних. Їх імена не називаються, проте представники спецслужб впевнені, що учасники замаху на Скрипалів пов'язані з Кремлем. За інформацією видання, підозрювані зараз перебувають в Росії.

Ідентифікувати підозрюваних в скоєнні злочину вдалося після аналізу списків пасажирів на рейсах, які прибули до Великобританії, і вилетіли з країни. Крім того, поліція проаналізувала численні записи з камер відеоспостереження в Солсбері і номери автомобілів.

При цьому британські спецслужби сумніваються в тому, що їм вдасться знайти і затримати потенційних вбивць, оскільки будь-які вимоги британської влади надати доступ до осіб, які представляють інтерес для слідства, викличуть ще більшу напруженість між Лондоном і Москвою, йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, Сергій Скрипаль і його дочка були виявлені без свідомості в англійському місті Солсбері 4 березня. Експерти ОЗХЗ встановили, що Скрипалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною "Новичок", яка вироблялась в СРСР. Вони, однак, не уточнили, де саме було вироблено отруту, використану для нападу на Скрипалів і не назвали винних в цьому злочині. Москва категорично заперечує причетність до отруєння Сергія Скрипаля та його дочки.

Раніше стало відомо, що в британському Солсбері залишаються заражені "Новичком" місця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram