ГоловнаСвіт

Постраждалі під час стрілянини в Лас-Вегасі хочуть засудити готель, де засів терорист

Найбільший із судових позовів подали від імені 450 осіб.

Постраждалі під час стрілянини в Лас-Вегасі хочуть засудити готель, де засів терорист
Фото: EPA/UPG

Сотні постраждалих і свідків масового розстрілу в Лас-Вегасі, який стався 1 жовтня, почали п'ять судових процесів проти компанії, яка володіє готелем, з якого вбивця розстрілював натовп.

Про це повідомляє агентство Рейтер

Відзначають, що найбільший із судових позовів подали від імені 450 осіб, які були поранені або стали свідками стрілянини, тоді як інші чотири позови ініціювали сім'ї загиблих або важко поранених. Усі п'ять позовів подали до Верховного суду Лос-Анджелеса.

Мухаммад Азіз, адвокат із Х'юстона, який очолює судові процеси, сказав, що вони були представлені в Каліфорнії, оскільки майже всі позивачі були зі штату і там само лікувалися. Він також зазначив, що Live Nation Entertainment Inc, організатор заходу, була каліфорнійською компанією.

Так, постраждалі звинуватили готельного оператора MGM Resorts International і його дочірню компанію Mandalay Corp, яка володіє готелем, у нездатності належним чином контролювати рівень безпеки в своїх установах і навчити співробітників вживати відповідних заходів.

Відвідувачі фестивалю також стверджують, що Live Nation недбало поставилася до забезпечення адекватних заходів безпеки і не навчила персонал діяти в надзвичайних ситуаціях належним чином.

Нагадаємо, що в ніч на 2 жовтня 64-річний Стівен Педдок відкрив вогонь по 22-тисячному натовпу шанувальників музики з вікна 32-го поверху готелю в розважальному комплексі Мандалай Бей у Лас-Вегасі. В результаті нападу загинули 59 осіб, більш ніж 500 отримали поранення. Педдок застрелився до того, як поліцейські увірвалися в його номер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram