ГоловнаСвіт

ЛДПР висунула Жириновського кандидатом у президенти

Політик балотуватиметься вшосте.

ЛДПР висунула Жириновського кандидатом у президенти
Владимир Жириновский
Фото: EPA/UPG

Ліберально-демократична партія Росії (ЛДПР) висунула лідера партії Володимира Жириновського кандидатом для участі в президентських виборах.

Про це розповів віце-спікер від ЛДПР Ігор Лебедєв, передає "Интерфакс"

Рішення про висунення було прийнято 20 листопада на засіданні Вищої ради політичної партії ЛДПР і президії фракції ЛДПР у Держдумі.

"Одностайним рішенням було прийнято рішення про висунення на пост кандидата в президенти від політичної партії ЛДПР члена державної ради, голову партії, керівника фракції ЛДПР у Держдумі Володимира Вольфовича Жириновського", - передає слова Лебедєва "Интерфакс".

Жириновський погодився брати участь у виборах. "Безмірно вдячний за висунення мене, щоб на з'їзді партії моя кандидатура була проголосована і затверджена на вищий пост", - сказав Жириновський на засіданні фракції.

Жириновський брав участь у президентських виборах п'ять разів: у 1991 році (набрав 7,81%), в 1996-му (5,78%), в 2000-му (2,7%), в 2008-му (9,35% ) і в 2012-му (6,22%).

Раніше про намір балотуватися в президенти заявляли політик Олексій Навальний (голова Центрвиборчкому Елла Памфілова заявляла, що він не має права балотуватися через судимість), Ксенія Собчак, Григорій Явлінський, телеведуча Катерина Гордон і бізнесмен Сергій Полонський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram