ГоловнаСвіт

Навальний звинуватив Путіна у "псевдоконсерватизмі"

"Режим продовжує собі життя тим, що оголошує Росію і її президента світовими захисниками сім'ї та моралі, в той самий час звинувачуючи Захід у їх втраті".

Навальний звинуватив Путіна у "псевдоконсерватизмі"
Алексей Навальный
Фото: EPA/UPG

Російський опозиційний політик Олексій Навальний у своїй колонці для видання The Economist звинуватив президента РФ Володимира Путіна та інших представників влади у "брехливому консерватизмі".

На думку Навального, режим нав'язує росіянам те, що Путін - "захисник сімейних цінностей і моралі", а Росії - роль теократичної християнської держави.

"Режим продовжує собі життя тим, що оголошує Росію і її президента світовими захисниками сім'ї та моралі, в той самий час звинувачуючи Захід у їх втраті", - пише Навальний.

На його думку, запити на економічні та політичні оновлення можуть відхиляти "під правдоподібним і навіть благородним приводом". "Порівняйте таке: "Мені не потрібні незалежні суди, тому що люди зрозуміють, що я маніпулюю виборами" і "судова система управляється державою, яка захищає вічну душу Росії". Друге звучить приємніше і більш достойно", - написав Навальний.

Однак насправді, на його думку, Росія не консервативна країна і не годиться на роль теократичної християнської держави - менш ніж 15% її жителів ходять у церкву не рідше ніж раз на місяць.

Також Навальний вважає, що в Росії з'явилися люди, яких "не надихає брехливий консерватизм". "Вони хочуть працювати і отримувати дохід, який можна порівняти з їхнім рівнем освіти і європейськими стандартами, тому що в них немає сумнівів у тому, що вони живуть у Європі", - підкреслив опозиціонер.

На початку колонки він зазначив, що пише про майбутнє Росії у 2018 році з камери в СІЗО. У своєму Telegram-каналі він уточнив, що писав колонку під час свого останнього арешту на 20 діб за звинуваченням у закликах до участі в неузгодженій акції протесту. Навальний відбував арешт з 2 по 22 жовтня.

Нагадаємо, що раніше в листопаді суд відмовився прийняти позов Навального до Путіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram