ГоловнаСвіт

Прибуток фонду дочки Путіна зріс в 3,5 разу за рік

У Фонді Тихонової прибуток пояснюють реалізацією дослідних проектів.

Прибуток фонду дочки Путіна зріс в 3,5 разу за рік
Екатерина Тихонова
Фото: kashin.guru

Фонд "Національний інтелектуальний розвиток", що працює під брендом "Иннопрактика" і належить Катерині Тихоновій, яку ЗМІ вважають дочкою президента РФ Володимира Путіна, збільшив прибуток в 3,5 разу - до 113,9 млн руб ($1,95 млн).

Про це повідомляє РБК.

Як пояснили у фонді, це відбулося за рахунок реалізації дослідницьких проектів.

Чистий прибуток фонду за рік зріс у 3,5 разу і за підсумками минулого року склав 113,9 млн руб (у 2015 році - 31,5 млн рублів), йдеться у звіті фонду. Виручка "Иннопрактики" за рік зросла з 182,6 млн руб. до 264 млн рублів.

У фонді пояснили виданню, що прибуток виріс через реалізацію 22 проектів. "Частина контрактів є конфіденційними, але інформація про деякі вже була опублікована у відкритих джерелах за згодою замовників", - сказали у фонді.

Зокрема, вчені МДУ імені Ломоносова за підтримки фонду і "Роснефти" виділили мікроорганізми, які можуть розкладати нафту і нафтопродукти в акваторії морів, на узбережжі, кораблях і бурових платформах при мінусових температурах. Крім того, "Роснефть" реалізувала проект підготовки попутного нафтового газу на основі технології фонду.

Як вказує РБК, вартість активів фонду минулого року перевищила мільярд рублів. Це у два з гаком рази більше, ніж показник 2015 року, тоді вартість активів становила 418 млн рублів. У фонді пояснили, що збільшення вартості пов'язане зі встановленням на облік розробленого програмного забезпечення в галузі цифрової освіти, а також зі зростанням "запасів, грошових коштів та інших активів". Партнерами фонду в науково-дослідних і дослідно-конструкторських роботах були такі компанії, як "Роснефть", "Росатом", НОВАТЕК, "Транснефть" і інші. За минулий рік цільові надходження від підприємств перевищили 875 млн рублів. Від реалізації робіт фонд отримав 343,1 млн руб.

Reuters і Bloomberg раніше неодноразово називали Тихонову молодшою дочкою Володимира Путіна. Reuters писало, що чоловік Тихонової є сином друга президента РФ Миколи Шамалова. Сам Путін цю інформацію не підтверджував, але й не спростовував.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram