ГоловнаСвіт

Прем'єр Іспанії закликав Сенат призупинити автономію Каталонії

Сенат повинен проголосувати сьогодні пізніше.

Прем'єр Іспанії закликав Сенат призупинити автономію Каталонії
Мариано Рахой
Фото: EPA/UPG

Прем'єр Іспанії Маріано Рахой, виступаючи в Сенаті Іспанії, закликав сенаторів вжити радикальних заходів для введення прямого правління в Каталонії.

Про це повідомляє AFP

"Рахой попросив Верхню палату парламенту (Сенат - ред.), де його партія має більшість, взятися до усунення президента каталонського уряду, його віце-президента і всіх регіональних міністрів", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають, Сенат повинен проголосувати сьогодні пізніше.

За словами Рахоя, особливі повноваження, які центральний уряд хоче ввести в Каталонії, не мають на меті позбавляти каталонців свободи, а тільки захищати їх.

Іспанський прем'єр також додав, що "те, що відбувається в Каталонії, є очевидним порушенням законів, демократії, прав усіх громадян, і це має наслідки".

Очікується, що регіональний парламент Каталонії проведе в п'ятницю спеціальну сесію, на якій може відбутися офіційне оголошення незалежності.

Нагадаємо, напередодні глава Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що не буде проводити вибори без відповідних гарантій Іспанії.

За його словами, регіональний парламент буде вирішувати, які заходи вживати у відповідь на рішення іспанського уряду застосувати 155-ту статтю Конституції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram