ГоловнаСвіт

В Австралії дрон доправляв наркотики у в'язницю

В австралійському уряді пообіцяли ввести нові заходи безпеки.

В Австралії дрон доправляв наркотики у в'язницю
Фото: 24tv.ua

Охорона в'язниці максимально суворого режиму в австралійському штаті Новий Південний Уельс виявила факт переправлення наркотичних засобів на територію виправної установи за допомогою дрона.

Про це повідомляє Australian Associated Press. 

"Ми розглянемо можливість запровадження нових заходів безпеки, щоб ще більше обмежити використання безпілотних літальних апаратів та інших повітряних суден поблизу в'язниць", - прокоментував інцидент міністр виправних установ Девід Елліотт. За його словами, безпілотники становлять серйозну загрозу для безпеки охоронців і в'язниць.

Представники опозиції звинувачують міністра в непрофесіоналізмі і, зокрема, недостатній увазі до вирішення проблеми безпілотних апаратів, оскільки інформація про безпілотники була отримана від представників громадськості.

Загалом під час проведення серії обшуків із січня по серпень у тюрмах Нового Південного Уельсу було виявлено та конфісковано 148 грамів метамфетаміну, 392 г марихуани, 33 одиниці зброї та 422 шприци. Протягом вересня в 15 в'язницях штату вилучили ще 23 одиниці саморобної зброї, мобільні телефони та сім літрів самогону.

Нагадаємо, раніше в жовтні в Херсоні СБУ затримала чотирьох хлопців, які запустили квадрокоптер над військовою частиною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram