ГоловнаСвіт

У Польщі відкриють Платформу дій Україна-НАТО щодо гібридних загроз

У конференції в рамках платформи візьмуть участь понад 100 експертів з Польщі й інших країн НАТО і держав-партнерів Альянсу.

У Польщі відкриють Платформу дій Україна-НАТО щодо гібридних загроз
НАТО
Фото: emigrant-ussr.ucoz.ru

У Варшаві 26 жовтня буде відкрито Платформу дій Україна-НАТО щодо гібридних загроз.

Про це повідомляє Polskie Radio

Зазначають, що метою Платформи є створення механізмів співпраці між НАТО і Україною з питань, пов'язаних з боротьбою проти гібридних загроз.

Створення платформи є одним з основних елементів Комплексного пакету допомоги для України (The Comprehensive Assistance Package CAP for Ukraine), який лідери країн і урядів ухвалили під час саміту НАТО у Варшаві 2016 року.

У конференції, яка проходить у рамках платформи, візьме участь більш ніж сотня експертів з Польщі й інших країн НАТО і держав-партнерів Альянсу, секретаріату Ради національної безпеки і оборони України, українського парламенту та українського Національного інституту стратегічних досліджень.

Організатором конференції є Бюро національної безпеки і МЗС Польщі.

"Україна, яка бореться з російською агресією, має унікальний досвід функціонування держави в умовах гібридної війни, важливий для країн-членів НАТО, особливо тих, чия стабільність є суттєвою для Альянсу з політичних і стратегічних причин", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що раніше в жовтні Україна отримала доступ до Логістичної електронної бази даних НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram