ГоловнаСвіт

Росія не має наміру скорочувати військове угруповання після завершення операції в Сирії

З початку 2017 року в Сирії загинули щонайменше 40 російських військових і найманців.

Росія не має наміру скорочувати військове угруповання після завершення операції в Сирії
Фото: moscoweveryday.com

Після завершення основної фази військової операції Росія не скорочуватиме військове угруповання в Сирії.

Про це заявив у вівторок, 17 жовтня, в Москві перший заступник голови комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Франц Клінцевич, передає Німецька хвиля.

"У нас там залишиться військова база, і навряд чи є потреба якогось скорочення. Там перебувають 34 літальні апарати, забирати їх немає сенсу", - вважає він.

Про швидке завершення операції в Сирії заявив 16 жовтня в Тель-Авіві міністр оборони РФ Сергій Шойгу на зустрічі з головою військового відомства Ізраїлю Авігдором Ліберманом.

Російська військова операція в Сирії проводиться з 30 вересня 2015 року. Бойова авіація Росії підтримує наземні операції урядової армії. У Росії в Сирії є авіабаза Хмеймім і пункт базування військово-морського флоту в Тартусі.

За інформацією агентства Reuters, з початку 2017 року в Сирії загинули щонайменше 40 російських військових і найманців, що вчетверо вище від офіційних даних Москви, яка визнала втрату 10 росіян. З осені 2015 року до кінця 2016-го в Сирії загинули 36 росіян, тоді як Міноборони РФ визнало загибель 23 військових, повідомляє агентство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram