ГоловнаСвіт

Школяр влаштував стрілянину і розкидав димові шашки в підмосковній школі (оновлено)

Підлітка затримали.

Школяр влаштував стрілянину і розкидав димові шашки в підмосковній школі (оновлено)
Фото: instagram.com/elena_kovalevа

Учень школи №1 селища Івантіївка в Підмосков'ї влаштував стрілянину в будівлі школи.

Про це повідомили очевидці в паблік "підслухати в Івантіївці" у "ВКонтакте". Джерело РИА Новости в правоохоронних органах повідомило, що підлітка затримали.

У результаті стрілянини є постраждалі. Інформацію про стрілянину в підмосковній школі ТАСС підтвердили в прес-службі обласного МВС.

"Сьогодні в одній зі шкіл у селищі Івантіївка Московської області учень, 2002 року народження, розкидав димові шашки в класі і зробив постріл із пневматичної зброї. Чотирьох людей госпіталізовано", - повідомили в МВС.

Телеканал "360 Подмосковье" з посиланням на очевидців події також повідомляє, що в школі сталася стрілянина. Вона почалася в результаті конфлікту між учнем і вчителем. Підліток, за даними телеканалу, побив учительку.

Обізнане джерело повідомило "Интерфаксу", що учень зайшов до класу і вдарив учительку молотком по голові. Жінка потрапила в реанімацію. За словами джерела, діти, які були в класі, злякалися і почали вистрибувати з вікон. У результаті троє з них отримали травми, їх госпіталізували.

При цьому голова Івантіївки Олена Ковальова в своєму "Інстаграмі" написала, що стрілянини в школі не було. Там, за її словами, відбулося "незначне займання", яке загасили до приїзду пожежників. Учнів і співробітників зі школи евакуювали.

Оновлено: Після нападу на вчительку в школі №1 в підмосковній Івантіївці Слідчий комітет порушив справу за статтею про хуліганство. Про це йдеться на сайті відомства.

Там повідомляють, що нападникові було 15 років, він навчався в дев'ятому класі. Підлітки, які не досягли 16-річного віку, можуть нести відповідальність за статтею про хуліганство, тільки якщо воно вчинене з обтяжуючими обставинами. Наприклад, із використанням вибухових речовин. За цією статтею підліток може отримати від п'яти до восьми років позбавлення волі.

У Генпрокуратурі РФ при цьому повідомили, що під час нападу підліток використовував кухонну сокирку і вдарив нею вчительку по голові. Після цього він почав підривати в класі саморобні петарди і відкрив стрілянину з пневматичної зброї.

Як повідомляли минулого тижня, в Підмосков'ї байкер перекрив шосе, щоб запобігти самовбивству людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram