ГоловнаСвіт

Автомобіль в'їхав у натовп в Гельсінкі

Одна людина загинула, четверо поранених перебувають у критичному стані.

Автомобіль в'їхав у натовп в Гельсінкі
Фото: 24 канал

У столиці Фінляндії чоловік за кермом легкового автомобіля врізався у натовп, повідомляє Бі-бі-сі.

За даними поліції Гельсінкі, одна людина загинула. Четверо поранених перебувають у критичному стані, їх доставили у лікарню.

Водія затримали. Він виявився громадянином Фінляндії, приблизно 50 років, який перебував у стані сп'яніння. Його наразі не допитували. Причини, що спонукали його до цього, поки що невідомі.

Останніми роками екстремісти часто використовують автомобілі під час здійснення нападів. За даними британської поліції, виконавці теракту на Лондонському мосту, який стався 3 червня нинішнього року, намагалися взяти в оренду 7,5-тонну вантажівку, але їм не вдалося.

У квітні цього року викрадена вантажівка врізалася в натовп в центрі Стокгольма. У справі про напад заарештували двох чоловіків, звинувативши їх у тероризмі. Один з нападників, уродженець Узбекистану Рахмат Акілов, визнав себе винним.

У грудні минулого року вантажівка врізалася в різдвяний ринок у центрі Берліна. В результаті загинули 12 людей, ще 49 отримали поранення.

У липні минулого року вантажний автомобіль в'їхав у багатотисячний натовп під час святкування Дня взяття Бастилії в Ніцці на Лазурному березі Франції. Мер Ніцци Крістіан Естрозі назвав подію найбільшою трагедією за всю історію міста і повідомив про 70 загиблих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram