ГоловнаСвіт

Прихильники Мадуро увірвалися в парламент Венесуели і напали на депутатів

Національну асамблею контролює опозиція.

Прихильники Мадуро увірвалися в парламент Венесуели і напали на депутатів
Фото: lapatilla.com

Прихильники президента Венесуели Ніколаса Мадуро атакували парламент, що перебуває під контролем опозиції.

У результаті інциденту постраждали щонайменше десятеро осіб, повідомляє місцеве видання Lapatilla. Нападники поранили щонайменше п'ятьох депутатів і кількох журналістів.

Кілька десятків людей проникли на територію парламенту, коли в ньому проходило засідання. Збройні члени угруповання атакували Національну асамблею зі зброєю та газовими гранатами.

Заворушення почалися, коли президент Ніколас Мадуро виступав на військовому параді з нагоди Дня незалежності Венесуели.

Перед вторгненням його прихильників у парламент віце-президент Тарек ель-Айссамі раптово приїхав у Національну асамблею з міністрами і головою збройних сил Володимиром Падріно Лопесом. Ель-Айссамі виступив з промовою, в якій закликав прихильників влади прийти і висловити йому підтримку. У результаті натовп спочатку кілька годин протестував біля парламенту, а потім увірвався в будівлю.

Парламент Венесуели перейшов під контроль опозиційних депутатів у грудні 2015 року після чергових виборів. Прихильники Мадуро періодично влаштовують протести біля Національної асамблеї.

Протягом останніх трьох місяців, з квітня, по всій Венесуелі протестує опозиція, яка вимагає відставки уряду. Демонстрації супроводжуються сутичками з поліцією. У результаті близько 90 людей загинули. Влада й опозиція звинувачують одна одну в ескалації насильства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram