ГоловнаСвіт

З партії Ле Пен планують виключити крайніх радикалів, - RFI

Парламентські вибори пройдуть у Франції 11 і 18 червня.

З партії Ле Пен планують виключити крайніх радикалів, - RFI
Марин Ле Пен
Фото: EPA/UPG

Кандидати від вкрай правого "Національного фронту" Марін Ле Пен на парламентських виборах, які виступали з "неприйнятними" заявами, будуть виключені з партії.

Про це заявив екс-голова передвиборної кампанії Марін Ле Пен сенатор Давид Рашлін після того, як сайт Buzzfeed опублікував розслідування про расистські, антисемітські та гомофобські висловлювання вкрай правих кандидатів у соцмережах, повідомляє RFI

"Журналісти французької редакції Buzzfeed проаналізували профілі й активність у Тwitter і Facebook 573 кандидатів від "Національного фронту" на заплановані в червні парламентські вибори і з'ясували, хто з них публікував, коментував і вподобував антисемітські, гомофобські та расистські пости", - йдеться в повідомленні.

Видання наводить приклад Анн-Лор Малейр, кандидата від десятого округу в департаменті О-де-Сен, яка на своїй сторінці в Facebook порівнювала президента Франції Еммануеля Макрона з Гітлером, а також проводила паралелі між гомосексуальністю і педофілією. Або кандидата з Атлантичних Піренеїв Клоді Шейру, яка запостила картинку про "багатства, які приніс нам іслам".

Сенатор від "Національного фронту" Рашлін назвав розслідування Buzzfeed "нечесним", оскільки журналісти не надали слова самим кандидатам. Однак в ефірі радіостанції France Inter Рашлін запевнив: якщо "неприйнятні заяви будуть доведені", їх авторів виключать із партії.

Голова виборчої кампанії "Національного фронту" на парламентських виборах, своєю чергою, в інтерв'ю France Info Ніколя Бе відкинув усі звинувачення в расизмі до крайніх правих кандидатів.

Парламентські вибори пройдуть у Франції 11 і 18 червня. Згідно з опитуванням Ipsos-Sopra Steria від 6 червня, фаворитом кампанії залишається рух Макрона "Вперед, Республіка". За кандидатів від партії нового президента свої голоси готові віддати 29,5% опитаних. На другому місці праві "Республіканці" з 23%. Замикає трійку "Національний фронт": за вкрай правих збираються проголосувати 17% виборців.

Як повідомляли раніше в червні, Марін Ле Пен просить у виборців гроші на передвиборну кампанію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram