ГоловнаСвіт

Генпрокурор США просив Трампа про відставку через розслідування щодо РФ, - Politico

Білий дім і Мін'юст США відмовилися від коментарів.

Генпрокурор США просив Трампа про відставку через розслідування щодо РФ, - Politico
Джефф Сешнс
Фото: EPA/UPG

Генеральний прокурор США Джефф Сешнс просив президента Дональда Трампа про свою відставку після того, як самоусунувся від розслідування щодо Росії, проте той йому відмовив.

Про це повідомляє Politico з посиланням на джерело, наближене до офісу генпрокурора.

Зазначають, що Сешнс подав у відставку на тлі розчарування Трампа серією подій, які завершилися призначенням спеціального радника з розслідування контактів його кампанії з російськими офіційними особами під час президентських виборів 2016 року.

Зрештою, Трамп відмовився від пропозиції Сешнса. Це сталося незадовго до першого міжнародного турне американського президента наприкінці травня, уточнює видання.

За інформацією джерела, генпрокурор подав у відставку "з почуття відповідальності", оскільки він знав, наскільки розгніваним був Трамп з приводу рішення Сешнса самоусунутися від розслідування зв'язків з Росією в березні.

У прес-офісі Білого дому не відповіли на прохання прокоментувати пропозицію відставки з боку Сешнса. У Мін'юсті США, який очолює генпрокурор, також відмовилися від офіційних коментарів. У березні Washington Post повідомила про дві зустрічі Сешнса з послом РФ у Вашингтоні Сергієм Кисляком у вересні 2015-го і липні 2016-го. За інформацією видання, Сешнс промовчав про них під час призначення на посаду генпрокурора після приходу Трампа до влади. Після публікації у Washington Post демократи в Палаті представників США зажадали відставки Сешнса за брехню під присягою.

У лютому через скандал, пов'язаний із зустрічами з Кисляком, зі своєї посади пішов радник Трампа з національної безпеки Майкл Флінн. Зазначалося, що під час цих бесід йшлося про зняття з Росії американських санкцій.

Флінн і ще один екс-радник Трампа Пол Манафорт фігурують у розслідуванні ФБР про можливий зв'язок передвиборної команди Трампа з російською владою. Показань від них також намагається домогтися Конгрес, який веде власне розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram