ГоловнаСвіт

24 млн американців втратять медичну страховку через скасування Obamacare

14 млн осіб втратять страховку вже до 2018 року в разі прийняття республіканського законопроекту.

24 млн американців втратять медичну страховку через скасування Obamacare
Флаг США на мачте Капитолия, где заседает Конгресс США, Вашингтон, 09 декабря 2016 года
Фото: EPA/UPG

24 млн американців залишаться без медичної страховки до 2026 року в разі скасування Obamacare і прийняття законопроекту, запропонованого Республіканською партією.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на доповідь Бюджетного управління Конгресу США.

14 млн осіб втратять страховку вже до 2018 року.

Як зазначає агентство, програма Obamacare за час своєї дії дозволила отримати медичну страховку 20 млн осіб, які раніше не могли її собі дозволити.

Новий законопроект уже схвалили кілька комітетів у Палаті представників, але проти нього виступають демократи в Конгресі й медична спільнота. Звіт Бюджетного управління може ускладнити прийняття законопроекту в Сенаті, зазначає Рейтер.

Згідно з республіканським планом, федеральні субсидії на медичну страховку будуть замінені податковими відрахуваннями і грантами для штатів, які зможуть самі розробляти свою політику у сфері охорони здоров'я.

Раніше Палата представників у США проголосувала за початок процесу скасування Obamacare. За це рішення проголосували 227 членів палати, проти виступили 198 осіб.

Скасування Obamacare, яку республіканці критикують за зростання страхових премій і численні обмеження для страхових компаній, була однією з передвиборних обіцянок президента Дональда Трампа. Указ про її заміну на іншу програму він підписав після своєї інавгурації в січні.

Нагадаємо, раніше Білий дім назвав метафорою слова Трампа про прослуховування його телефонних розмов Бараком Обамою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram