ГоловнаСвіт

Палата громад прийняла закон про Brexit в остаточному вигляді

Депутати відхилили дві поправки до законопроекту, запропоновані Палатою лордів.

Палата громад прийняла закон про Brexit в остаточному вигляді

Палата громад британського парламенту в понеділок, 13 березня, прийняла в остаточному вигляді закон про Brexit, повідомляє DW.

Попередньо депутати відхилили дві поправки до законопроекту, запропоновані Палатою лордів: про односторонню гарантію прав громадян країн Євросоюзу, які проживають у Великобританії, після Brexit і про наділення парламенту правом голосу в затвердженні результатів переговорів Лондона з ЄС.

Тепер верхня палата британського парламенту повинна ще раз розглянути законопроект про Brexit. Очікується, що лорди погодяться з рішенням Палати громад, і станеться це ще в понеділок увечері. Потім закон про Brexit надійде на підпис до королеви.

Після прийняття закону про Brexit прем'єр-міністр Тереза Мей отримає повноваження для старту переговорів з Євросоюзом, які повинні завершитися протягом двох років. Очікується, що з заявою про початок процедури виходу Великобританії з ЄС Мей може виступити в парламенті вже у вівторок, 14 березня.

Лондон відмовляється надавати односторонні гарантії громадянам ЄС, що живуть в Британії, поки Євросоюз не пообіцяв захистити права британців, що живуть на континенті. У Великобританії живуть 3 мільйони громадян ЄС. На континенті проживає близько мільйона британців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram