ГоловнаСвіт

Британський міністр звинуватив Росію у спробі вбивства прем'єра Чорногорії

"Дуже мало сумнівів у тому, що росіяни стоять за цим"

Британський міністр звинуватив Росію у спробі вбивства прем'єра Чорногорії
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон допустив, що за спробою вбивства прем'єр-міністр Чорногорії Міло Джукановіча могла стояти Росія.

Про це він сказав в неділю в ефірі телеканалу ITV, повідомляє The Telegraph.

Джонсона запитали, чи Росія намагається підірвати демократію у Великобританії. На що він відповів: "Насамперед, у нас немає доказів того, що зараз росіяни намагаються підірвати наші демократичні процеси. Але у нас є багато доказів того, що росіяни здатні на це. Немає жодних сумнівів у тому, що вони стоять за всякими брудними трюками", - сказав британський міністр.

На думку Джонсона, Росія може бути причетною до відключення французьких телеканалів, злому серверів Національного комітету Демократичної партії США.

"І ви бачили, що відбулося в Чорногорії, в європейській державі, де відбулася спроба перевороту і, можливо, навіть спроба вбивства лідера цієї держави. Дуже мало сумнівів у тому, що росіяни стоять за цим", - сказав міністр.

Нагадаємо, в лютому 2017 року прокуратура Чорногорії заявила про участь державних органів РФ у підготовці путчу. Спеціальний прокурор країни Миливойє Катніч заявив, що за підготовкою змови стояла російська влада. Він уточнив, що інформація про участь росіян у підготовці перевороту отримана за допомогою "розвідувальних служб дружніх країн", включаючи США і Великобританію.

У листопаді 2016 року прокуратура Чорногорії заявила, що правоохоронні органи цієї країни зірвали плани російських націоналістів вбити прем'єр-міністра Міло Джукановіча під час парламентських виборів 16 жовтня 2016 року.

Росія заперечує причетність держструктур до цього.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram