ГоловнаСвіт

Через штраф водієві в Батумі спалахнули заворушення, постраждали понад 30 осіб

Затримано десятки осіб.

Через штраф водієві в Батумі спалахнули заворушення, постраждали понад 30 осіб
Фото: newsgeorgia.ge

У суботу ввечері в грузинському місті Батумі почалися заворушення, які переросли в зіткнення з поліцією.

Як зазначає "Новости-Грузия", приводом для протестів в ніч на 12 березня став штраф, виписаний батумським поліцейським водієві за порушення правил дорожнього руху. Очевидці стверджують, розмір штрафу був занадто великим, а поліцейський вів себе грубо. Водія підтримали місцеві жителі, які побилися зі співробітниками правоохоронних органів.

За опір поліції затримали шістьох осіб. Увечері 11 березня до тисячі жителів Батумі перекрили рух біля будівлі головного поліцейського управління міста, вимагаючи звільнити затриманих, а також звільнити шефа батумської поліції.

За рішенням МВС Грузії, всіх шістьох затриманих звільнили, проте протестувальники на цьому не заспокоїлися. Вони влаштували погром навколо будівлі поліції і кидалися камінням. Правоохоронці у відповідь використали проти мітингувальників сльозогінний газ і гумові кулі.

В результаті заворушень, 33 людини були госпіталізовані, 15 з них працівники поліції. Серед постраждалих опинився депутат Верховної Ради Аджарської Автономної Республіки від владної партії "Грузинська мрія" Іраклій Чеішвілі. Під час безладів в нього кинули камінь, внаслідок чого він отримав травму скроні.

Затримано до 40 учасників акції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram