ГоловнаСвіт

Туреччина пригрозила Нідерландам жорсткими заходами у відповідь

"Ми рішуче протестуємо проти дій влади Нідерландів".

Туреччина пригрозила Нідерландам жорсткими заходами у відповідь
Акция протеста возле посольства Нидерландов в Анкаре
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр  Туреччини Біналі Їлдирим попередив, що Нідерланди отримають "жорстку" відповідь через заборону влади увійти на територію турецького генконсульства в Роттердамі міністру у справах сім'ї та соціальної політики Фатмі Бетюль Саян Каї.

Про це повідомляє агентство Anadolu.

"Схоже, що у Нідерландів внутрішні проблеми. 15 березня там пройдуть загальні вибори. На нашу думку, те, що відбувається з нами зараз пов'язане з тим, що ці вибори засновані на внутрішній політиці", - заявив Їлдирим.

"Але як би там не було, ця ситуація неприпустима для нас", - сказав прем'єр.

"Ми рішуче протестуємо проти дій влади Нідерландів. Відповідні заходи Анкари будуть гранично жорсткими. Тиск на Туреччину і міністра, який володіє дипломатичною недоторканністю, неприпустимі", - сказав Їлдирим.

Нагадаємо, що дипломатичний конфлікт між Туреччиною і Нідерландами розгорівся після того, як голландська влада 11 березня відмовилася пустити в країну для участі в політичному мітингу главу МЗС Туреччини Мевлюта Чавушоглу. У відповідь на це президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган назвав владу Нідерландів "спадкоємцями нацистів і фашистів".

Увечері того ж дня інший міністр Фатма Бетюль Саян Кая попрямувала в Нідерланди на автомобілі, щоб взяти участь у мітингу, присвяченому референдуму про розширення повноважень президента в Туреччині, замість Чавушоглу. Голландська влада зупинили її машину біля будівлі генконсульства Туреччини в Роттердамі і відмовилися пропустити далі. У результаті її вислали до Німеччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram