ГоловнаСвіт

У Трампа допустили зустріч з Путіним на саміті G20

У Білому домі і далі розглядають можливість співпраці з РФ в боротьбі з ІДІЛ.

У Трампа допустили зустріч з Путіним на саміті G20
Граффити на стене ресторана в Вильнюсе, Литва
Фото: EPA/UPG

Американська адміністрація не виключає ймовірність зустрічі президентів США і Росії під час саміту G20 в липні в Німеччині і продовжує працювати над цим.

З такою заявою виступив прес-секретар Білого дому Шон Спайсер на брифінгу в понеділок у Вашингтоні, повідомляє Укрінформ.

"У мене немає поки що що дати (зустрічі президентів США і Росії - ред.). Я знаю, що наша команда працює дуже активно над (підготовкою) двосторонньої зустрічі під час саміту G20", - сказав офіційний представник Білого дому у відповідь на прохання прокоментувати заяву прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова про можливі переговори Трампа і Путіна на G20 або раніше.

Крім того, Спайсер підтвердив, що в Білому домі і далі розглядають можливість співпраці з РФ в боротьбі з "Ісламським державою".

"Президент дуже чітко заявляв у минулому, що якщо інша країна поділяє з нами зобов'язання в боротьбі з ІДІЛ, і ми можемо працювати з ними в сферах, де є загальна стурбованість, ми будемо робити це", - зазначив прес-секретар адміністрації.

Він також додав, що поки що не може озвучити конкретні плани в цьому контексті.

Раніше повідомлялося, що запланована на вівторок зустріч Меркель і Трампа перенесена на п'ятницю через негоду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram