ГоловнаСвіт

Білий дім назвав метафорою слова Трампа про прослуховування

Звинувачення на адресу Обами не були конкретними, стверджують у Трампа.

Білий дім назвав метафорою слова Трампа про прослуховування
Шон Спайсер
Фото: EPA/UPG

Заяву президента США Дональда Трампа про те, що попередній глава держави Барак Обама прослуховував його телефонні розмови, не слід розуміти буквально, заявив прес-секретар Білого дому Шон Спайсер.

"Президент використав слово "прослуховування" в лапках, що означало спостереження й інші дії в широкому сенсі", - сказав Спайсер журналістам. За його словами, Трамп не звинувачував ні в чому конкретному свого попередника.

"Існує безліч тактик, які можуть бути використані для стеження за кимось - через прослуховування телефонних розмов або іншими шляхами", - додав Спайсер, не вдаючись у подробиці.

Тим часом міністерство юстиції попросило дати йому більше часу на вивчення цих звинувачень.

Комітет Палати представників з питань розвідки і безпеки раніше попросив відомство надати будь-які докази тверджень президента до понеділка 13 березня. Однак представниця міністерства сказала, що Мін'юсту потрібен "додатковий час на те, щоб встановити, чи існують якісь відповідні документи".

Незважаючи на неодноразові запити, Білий дім досі не надав жодних свідчень на користь звинувачень, висунутих Трампом.

Раніше Дональд Трамп звинуватив Барака Обаму в організації прослуховування його телефонів незадовго до виборів. "Жахливо! Тільки-но дізнався, що Обама прослуховував мої телефони в Trump Tower незадовго до перемоги. Нічого не знайшли", - заявив президент США.

"Можу посперечатися, що хороший адвокат може роздути велику справу з того факту, що президент Обама підслуховував мої телефони в жовтні, просто перед виборами!" - додав Трамп.

"Як низько впав президент Обама, прослуховуючи мої телефони під час священного виборчого процесу. Це Вотергейтський скандал. Поганий (чи хворий) хлопець!" - написав президент США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram