ГоловнаСвіт

Трамп звинуватив Обаму у прослуховуванні його телефонів перед виборами

"Це Вотергейтський скандал", - написав президент США.

Трамп звинуватив Обаму у прослуховуванні його телефонів перед виборами
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп звинуватив колишнього главу держави Барака Обаму в тому, що той прослуховував телефони в жовтні 2016 року, незадовго до виборів президента.

"Жахливо! Щойно дізнався, що Обама прослуховував мої розмови в Trump Tower незадовго до перемоги [на виборах]. Нічого не знайшли", - написав Трамп в твіттері і замислився, чи законно чинному президенту займатися прослуховуванням під час передвиборної кампанії.

"Можу посперечатися, що хороший адвокат може роздути велику справу з того факту, що президент Обама підслуховував мої телефони в жовтні прямо перед виборами!" - додав Трамп.

"Як низько впав президент Обама, прослуховуючи мої телефони під час священного виборчого процесу. Це Вотергейтський скандал. Поганий (або хворий) хлопець!" - написав президент США.

Вотергейтський скандал стався в США у 1972-1974 роках. Тоді незадовго до виборів 1972 року, на яких здобув перемогу кандидат від республіканців Річард Ніксон, в штабі кандидата в президенти від Демократичної партії Джорджа Макговерна, розташованому у вашингтонському комплексі "Вотергейт", були затримані п'ять осіб, що проникли в готель. Вони займалися налаштуванням підслуховувальної апаратури. Скандал, що тривав два роки, закінчився відставкою Ніксона з поста президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram