ГоловнаПолітика

Кабмін не відпустив міністра інфраструктури у відрядження в США

Омелян заявив, що до форуму готувалися три місяці.

Кабмін не відпустив міністра інфраструктури у відрядження в США
Фото: mtu.gov.ua

Міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що уряд не відпустив його на українсько-американський бізнес-форум, який відбудеться в Нью-Йорку 6-7 березня.

"Причина скасування поїздки банальна: хтось у Кабміні вирішив, що оскільки від Вінниці до Вашингтона 7 799 км, то нема чого їздити в таку глушину і дозволу на поїздку мені не дали..." - написав міністр у фейсбуці.

За його словами, до форуму готувалися три місяці, було заплановано близько 20 зустрічей з представниками компаній General Electric, Caterpillar, Tesla, також Фонду глобальних інфраструктурних партнерів.

Нагадаємо, 5 грудня 2016 року Володимир Омелян заявив, що не бажає працювати в одному міністерстві з переможцем конкурсу на посаду державного секретаря. Але наприкінці грудня уряд все одно призначив Галущака держсекретарем.

15 січня Омелян висловив невдоволення роботою голови "Укрзалізниці" Войцеха Бальчуна, а через три дні уряд вивів компанію з підпорядкування МІУ. Після цього міністр накинувся на Бальчуна з жорсткою критикою, але 25 січня главу УЗ публічно підтримав прем'єр Володимир Гройсман.

Втім, у відставку Омелян не збирається.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram